Butlletí Municipal

Reactivar sense repetir errors

L'avinguda Generalitat, normalment plena de trànsit, deserta en estat d'alarma
L'avinguda Generalitat, normalment plena de trànsit, deserta en estat d'alarma | ERC Viladecans

Després de mesos on les vides s’han aturat, on hi ha hagut pèrdues molt doloroses i tot un reguitzell de professionals i voluntaris que han estat a primera línia salvant vides i garantint el funcionament en una situació tan excepcional, anem recuperant poc a poc el ritme. Des d’ERC vam estendre la mà al govern municipal per establir les línies estratègiques de la recuperació, per ajudar a tothom qui estigui patint. 

Ara bé, ja vam advertir que estaríem atents a com aquell mínim comú denominador de tots els grups municipals es convertia en realitat, perquè no deixés ningú enrere. Hi ha sectors com el comerç de proximitat que estan molestos amb l’acompanyament ofert, i caldrà corregir el rumb. Durant les primeres setmanes d’estat d’alarma era comprensible deixar un cert marge a la improvisació i tenir problemes per arribar a tot arreu. Però ara ja estem en la fase de represa i hem d’ajudar als qui més estan sofrint els efectes de la pandèmia.

I, sobretot, caldrà aprendre del passat i evitar repetir errors. Des d’aquest municipi s’hauria d’haver après que la crisi de 2008 va deixar molta gent enrere, que si tornem a receptes antigues ens estem fent un flac favor. Per això és incomprensible la dèria en seguir construint, en contribuir a generar una nova bombolla immobiliària. Per què s’entesten en destruir el llegat de Can Sellarès construint més pisos? Diuen que cal habitatge social. I els projectes urbanístics ja previstos? Entre el sector Roca, Llevant i Polígon Centre Viladecans té planificats 5.700 pisos! Des d’ERC Viladecans insistirem en buscar solucions a aquesta crisi enlloc d’agreujar-la.