Repensem Viladecans

Seguim al vostre costat

Un grafit en una pista de bàsquet de Viladecans.
Un grafit en una pista de bàsquet de Viladecans.

Fa molts mesos que no podíem treure aquesta publicació, el Repensem Viladecans. I el motiu no ens l’haguéssim  imaginat mai. Una pandèmia mundial que ha alterat tota la nostra vida, fins al punt que vam haver de confinar-nos durant mesos a les nostres llars, mentre un gran gruix de professionals treballava a primera línia per salvar vides i per garantir serveis essencials.

Una situació excepcional que ve acompanyada d’una crisi global on, a més, s’han perdut moltes vides que ni tan sols s’han pogut acomiadar com mereixien per culpa de la mateixa COVID. Una situació, doncs, que demanava remar plegats. Per això vam donar suport al Pla de reactivació local, en el qual vam contribuir positivament amb l’aportació de diverses mesures.

Passada la primera etapa on tot es va desbordar i tots els esforços van haver d’anar a gestionar una situació absolutament excepcional, poc a poc anem coneixent més el virus i anem reprenent el ritme de les nostres vides. Quan llegiu aquestes pàgines farà uns quants dies que les escoles hauran tornat a obrir, per exemple. I malgrat el risc zero no existeix i caldrà anar adaptant-se a l’evolució de la malaltia, amb la responsabilitat de tothom per impedir que la COVID faci més mal del que pot fer per si sola, tothom necessita anar reconstruint la seva rutina, sobretot els nostres infants i joves.

I també necessitem recuperar aquells temes importants que han restat al calaix mentre fèiem front a la urgència de la crisi sanitària. Pel que fa a nivell municipal, per exemple, tot allò que té a veure amb el model de ciutat que volem, i que haurà d’incloure la reactivació de Viladecans. Per això al Ple de juliol vam impulsar un acord de tot el consistori en defensa del nostre Delta davant l’amenaça d’AENA i la seva ampliació de la tercera pista de l’aeroport. I per això a partir d’aquest mes de setembre seguirem impulsant tot allò que creiem que s’ha de fer per tenir un municipi on la gent se senti orgullosa de viure-hi.

Ara bé, per fer-ho ens cal que tots i cadascun de vosaltres hi col·laboreu fent-nos arribar les vostres queixes o propostes. Utilitzeu-nos! Sabem que us preocupa la brutícia i l’incivisme palpable a molts carrers i places de la ciutat, o que voldríeu com nosaltres un creixement sostenible sense les ànsies de construcció expansiva de l’actual Ajuntament. Des d’ERC Viladecans tenim antenes a tots els barris, però mai són suficients per conèixer en detall absolutament tot el que es cou als nostres carrers. Per això el mandat passat vam activar el projecte #FemBarri, que fa mesos haguéssim volgut reprendre, però amb la situació que estem vivint hem hagut de replantejar temporalment. Així que mentre esperem poder tornar a trobar-nos amb la ciutadania presencialment i de manera propera, us estenem la mà perquè ens feu arribar la vostra veu. I resteu atents als nostres canals, perquè us anirem demanant la vostra participació.