Butlletí Municipal

Qüestió de civisme

Incivisme a Mas Ratés
Incivisme a Mas Ratés | Vicenç Castelló

Un dels principals reptes que tenim a Viladecans és el civisme, ara més que mai en una situació tan dura amb la pandèmia. Perquè és injust veure professionals extenuats salvant vides, petites empreses reinventant-se per sobreviure o famílies patint per la salut, i mentrestant hi hagi gent incapaç de dur la mascareta ben posada o de quedar-se a casa i limitar al màxim les relacions socials.

Però, com deia, l’incivisme ve de lluny: fanals corcats per orins de gossos, brutícia als carrers, botellones que trenquen el descans nocturn i agreugen la crisi sanitària... Ara bé, el comportament de la ciutadania no eximeix de responsabilitat a qui governa. Perquè quan deixes deteriorar el Casino de l’Alba-rosa, posem pel cas, estàs facilitant que es converteixi en un cau de problemes i de malestar. Per això hem demanat que el comprin al banc dolent i el converteixin en un equipament per al barri.

En el darrer Ple municipal hem dut una moció per millorar el civisme a Viladecans, amb un pla d’actuació consensuat de foment de l’autoestima local, la revisió de l’Ordenança municipal de convivència i ús de la via pública (sense actualitzar des del 2002) i la proposta de creació d’un servei d’agents cívics nocturns o “serenos”, a imatge i semblança d’experiències similars exitoses com la de Santa Coloma de Gramenet, per reduir la sensació d’inseguretat i reforçar la convivència a l’espai compartit durant les nits. Estenem un cop més la mà per millorar la qualitat de vida de la nostra ciutat.

Aquest mes d'octubre també hem confirmat el que tothom sabia, que la Tamara Carrasco era i és innocent. Ara fins i tot ho diuen els tribunals. Ens n’alegrem! Sense oblidar el patiment injust que ella i els seus han sofert.

Bàrbara Lligadas