Butlletí Municipal

Adéu 2020

Els voluntaris d'organitzacions socials s'han convertit en una peça indispensable
Els voluntaris d'organitzacions socials s'han convertit en una peça indispensable | Clara Soler (CC BY-NC-ND 4.0)

Quan va començar la bogeria de la COVID-19, poc ens imaginàvem que encara l’arrossegaríem per Nadal. El 2020 va començar amb les apagades del Gloria i acaba amb una pandèmia mundial desbocada. I aquí estem. Mentre escric falta un mes per aquestes dates tan assenyalades, i malgrat la millora gràcies a les mesures aprovades, tot apunta a unes festes ben diferents. Difícils. Perquè haurem d’evitar trobar-nos amb tota la gent que voldríem i tampoc podrem participar en aglomeracions. Perquè seran dies on trobarem a faltar de manera dolorosa tots aquells que ja no hi són.

Els esforços hauran valgut la pena, hem salvat i salvarem moltes vides. Ara bé, aquest Nadal també haurem de salvar negocis. Sempre és important mirar de ser conseqüent amb les nostres compres, per generar uns barris més dinàmics on vingui de gust passejar. Aquesta vegada encara serà més important. Moltes famílies, molts autònoms necessiten mantenir la persiana oberta, i només ho aconseguiran si entre tots escollim comerç de proximitat. Volteu pels carrers i comprovareu com a Viladecans tenim de tot. Creieu-me, les petites botigues us necessiten molt més que les grans multinacionals.

Aquesta crisi depassa l’àmbit estrictament sanitari, ja que té una dimensió social i econòmica indubtable. És més agressiva amb les persones en situació de vulnerabilitat i, per això, caldrà que entre tots siguem generosos amb entitats referents com Càritas, Creu Roja o el Banc dels Aliments. Per arribar allà on els recursos públics es quedin a mitges.

Per últim, vull recordar tots els presos polítics, exiliats i represaliats per la causa general contra l’independentisme que passaran aquest Nadal un any més lluny de les seves famílies. Malgrat tot i malgrat el 2020, des del grup d’ERC Viladecans us desitgem molt bones festes!

Bàrbara Lligadas