Butlletí Municipal

Tant de bo

Oficines municipals d'economia al carrer de les Sitges.
Oficines municipals d'economia al carrer de les Sitges. | ERC Viladecans

El Ple de desembre va estar protagonitzat per l’aprovació del pressupost municipal del 2021, al qual ens vam veure obligats a votar en contra. Tant de bo com a mínim haguéssim pogut abstenir-nos, impossible davant unes xifres continuistes que erren en les prioritats que exigeix el moment.

Ja ens hi vam trobar al novembre amb l’aprovació del romanent, els diners que sobren del pressupost anterior i que cal reubicar. D’un total de 6,7 M €, només un terç dels “estalvis” es destinaran a ajudes directes i a cobrir el personal de les empreses municipals que van mantenir els llocs de treball durant el primer confinament (tot i que d’aquest últim capítol no en tenim el detall). En canvi, dedicaran gairebé 3 milions a pagar deute bancari quan la llei ja no hi obliga.

I ara, amb el pressupost, ens trobem amb el mateix. Més enllà d’alguna partida concreta que s’incrementa i on sempre tindran el suport d’ERC, com el servei d’atenció domiciliària, l’equip de govern planteja uns comptes miops amb la situació excepcional. Retallen gairebé totes les partides de cultura, programa LGTBI, Policia Local, serveis d’àpats a domicili, dinamització de la gent gran o de les entitats. Tot torna a girar al voltant de la construcció de nous barris (Llevant) i veiem com les inversions es queden en grans titulars que mai acaben d’executar-se: on està la Rambla per a vianants? On la dignificació dels Jardins de Magdalena Modolell? I la remodelació del Camp de Beisbol? I la pista d’atletisme? I la segona biblioteca?

Nosaltres seguirem estenent la mà, sempre que sigui per fer allò que realment necessita la ciutadania. Perquè abans que eixugar deute bancari tenim clar que ara es tracta de salvar les persones, de prioritzar el nostre teixit econòmic i social.