Butlletí Municipal

Un març dur

Posta de sol al Remolar
Posta de sol al Remolar | ERC Viladecans

El Ple de març ha estat emocionalment dur. Una setmana abans ens deixava la companya de consistori i Tinenta d'alcalde, Elena Alarcón, després de lluitar dos anys contra el càncer. Una dona d'idees fermes amb qui era un plaer debatre, perquè ho feia des del respecte i la intel·ligència, i sempre amb el seu somriure trapella. Una abraçada i el nostre condol a familiars, amics i companyes del PSC i la UGT. 

També volem aprofitar per transmetre el nostre escalf a totes les persones que coneixien i estimaven al nostre company Albert Massana, regidor d'ERC Gavà que mantenia forts lligams amb Viladecans, i a l’Àlex Solina, veí molt actiu en la cultura popular de la nostra ciutat i amic de membres del nostre grup municipal. Dues pèrdues que també han tingut lloc aquest mes de març negre. Massa joves, massa aviat. 

Atès el traspàs de la regidora Alarcón, al Ple vàrem tractar menys punts dels habituals, però un d’important: el segon Pla de reactivació local (PRL) vinculat a la pandèmia. Les circumstàncies ens van impedir negociar el document com corresponia, i per això ens vam abstenir. Compartim l'esperit i s'hi han inclòs mesures proposades per ERC, com disposar de més eines en favor de la salut mental dels joves, ajudes a petits empresaris, autònoms i també entitats, o tenir en compte infants i gent gran. Però la redacció és poc concreta i ens fan patir els fets. Ja vam veure en el primer PRL com les mesures destinades als comerciants, per exemple, es traduïen en un portal web sense gaire recorregut o com les ajudes directes es convertien en vilawatts. També com s’incloïen accions ja contemplades al pressupost com si fossin novetats. És per això que hem demanat informació mensual i actualitzada sobre el desplegament del Pla. Volem que realment ajudi a la ciutadania!

Bàrbara Lligadas