Butlletí Municipal

Salvem-nos

"Pollution!" (llicència CC BY-NC 2.0)
"Pollution!" (llicència CC BY-NC 2.0) | Dr. Keats

Fa un any la mainada tot just tornava a sortir al carrer després d’un mes i mig reclosa. I ara està a punt d’acabar un curs que, malgrat l’excepcionalitat i gràcies al compromís d’institucions i comunitat educativa, ha pogut seguir amb el seu ritme habitual. La COVID ha sacsejat les nostres vides i, en molts casos, les ha escapçat. Però poc a poc anem recobrant l’anhelada normalitat. Sempre amb responsabilitat i precaució. 

Durant tot aquest temps, des d’ERC hem recordat que la crisi sanitària anava acompanyada d’altres crisis que serien més llargues en el temps. I sense perdre això de vista, tampoc podem oblidar els reptes ordinaris, que persisteixen. Per això en aquest últim Ple hem impulsat una declaració institucional en commemoració del 50è aniversari del Primer Congrés Internacional Gitano, amb motiu del Dia internacional del poble gitano. Perquè cal seguir lluitant contra totes les discriminacions, més encara quan els col·lectius minoritaris i minoritzats són els més perjudicats.

Així mateix, hem presentat una moció per millorar l’educació vial en l’ús del patinet elèctric a Viladecans. Un dels principals reptes que tenen actualment totes les ciutats als seus carrers. I és necessari que posem fil a l’agulla per evitar més ensurts i accidents. També hem presentat una proposta de declaració per a la millora de la xarxa de vigilància de contaminació atmosfèrica a l’Àrea Metropolitana. Perquè aquest és el REPTE, en majúscules. La pandèmia ha estat l’avís, però el problema real és allò que estem fent al nostre planeta, i cal que des de tots els fronts ens comprometem a salvar-lo. Només en tenim un. Només així ens salvarem a nosaltres i a les futures generacions.

Bàrbara Lligadas