Punt de Trobada

Complim amb Viladecans

El president Aragonès s'abraça amb el president d'ERC Junqueras al Parlament, el dia del Ple d'investidura.
El president Aragonès s'abraça amb el president d'ERC Junqueras al Parlament, el dia del Ple d'investidura. | ERC

Les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades en un context de pandèmia, van moure totes les fitxes, i ara cal que tothom es resituï i prengui consciència de quin és el seu lloc al taulell de joc. Ni governs alternatius de cap mena ni continuar centrifugant tensions internes més enllà de les fronteres del propi partit. Cal responsabilitat, el país i la seva gent s’ho mereix. Nosaltres, des d’ERC, tenim clar quina és la nostra funció, la de liderar el país cap a un futur pròsper, just i lliure, encapçalats pel 132è President de la Generalitat, Pere Aragonès. El primer president d’ERC investit a Catalunya des de fa vuitanta anys i el primer en ocupar el càrrec després del retorn de l’exili de Tarradellas. 

I com es concretarà aquest lideratge? Escoltant a tothom, i governant en base a uns ideals republicans i d’esquerres ferms. Per sortir millor que en vam entrar d’aquesta terrible múltiple crisi causada per una pandèmia mundial que ningú va ni imaginar. És imprescindible que apliquem les dures lliçons apreses durant la crisi del 2008, i els aprenentatges de la mala gestió feta per sortir-ne. La recuperació de la crisi del 2008 va ser lenta, agònica, els pobres van sortir més pobres i els rics més rics.  

Per això des d’ERC treballarem de valent per canviar paradigmes i construir una societat que no deixi ningú enrere. Coherents amb la feina que sempre fem allà on podem. Complint amb la nostra paraula donada. Començant pel fet de tenir la lluita contra el canvi climàtic i la feminització de tota la societat com a puntals de la nova acció governamental. Foren una promesa electoral que ja ha esdevingut una realitat orgànica, amb la creació de dues conselleries que tindran aquests objectius com a eix vertebrador de la seva acció política. 

A Viladecans en sabem, de com Esquerra Republicana compleix amb la paraula donada. La històrica demanda d’ampliació de l’hospital ha estat una realitat quan la consellera republicana Alba Vergés ha estat al capdavant del Departament de Salut, el Departament d’Economia va pagar tots els deutes pendents amb l’Ajuntament de Viladecans quan Oriol Junqueras en va assumir el seu lideratge, i el tant reclamat institut-escola serà una realitat gràcies al compromís del conseller Bargalló encapçalant el Departament d’Educació en representació d’ERC, per posar tres destacats exemples. 

I ara, des del lideratge de la principal institució del país, un dels primers reptes entomats pel MH President Aragonès és el de l’ampliació de l’aeroport de El Prat, impulsant una taula institucional per debatre al respecte. Per tant, ERC no ignora els reptes, assumeix la seva responsabilitat i treballa per mirar de trobar la millor solució. 

Nosaltres, des d’ERC Viladecans, som contraris a ampliar la pista i destruir la Ricarda, i tampoc acceptem que es pretengui compensar creant noves zones humides a canvi d'eliminar terrenys del parc agrari. I més tenint en compte que encara no han arreglat allò destruït fa anys i que ningú ha demostrat que calgui ampliar pistes. Perquè abans de seguir destruint el territori, cal plantejar quin model volem i com l'executarem. Per nosaltres, la solució radica en reclamar la gestió pròpia, créixer en vols directes a ciutats d'arreu del món amb activitat econòmica important, construir una xarxa catalana d'aeroports conjuntament amb Reus i Girona i invertint en I+D per tal que no calguin tants quilòmetres de pista per enlairar i aterrar.

És a dir, una nova recepta per a reptes antics. Aquesta serà la filosofia i modus operandi dels qui liderem aquesta nova etapa política que tot just hem encetat.

Bàrbara Lligadas Muñoz