Butlletí Municipal

De riscos i indults

Sant Ramon cremant en un incendi de 2005 (foto de Jaume Muns)
Sant Ramon cremant en un incendi de 2005 (foto de Jaume Muns) | ERC Viladecans

Aquest Ple de juny hem presentat una moció per tal que Viladecans actualitzi els 11 plans de protecció civil que li corresponen. Un cop més l’equip de govern ens ha votat en contra perquè, diu, ja hi està treballant, però la realitat és tossuda i tres d’aquests plans de caràcter obligatori mai han existit. Un d'ells el de fortes ventades. Tenint en compte que el 2009 vam patir un temporal de vent molt greu, on és el pla per respondre a aquest tipus d’emergències? Altres dos plans fa anys que estan caducats, un d'ells el d'incendis forestals. Com és que Sant Ramon crema gairebé cada estiu i aquest pla continua sense actualitzar? Una irresponsabilitat i una assumpció de riscos absolutament innecessaris.

Per altra banda, quan llegiu aquestes línies la Carme, la Dolors, l’Oriol, el Raül, els Jordis, el Josep i el Quim hauran deixat la presó, on mai haurien d’haver entrat. I ells i les seves famílies recuperaran la quotidianitat que els va ser robada. Se’ls hauran aplicat els indults. Una mesura que arriba tard i és insuficient. Bé, una mesura que mai hauria d’haver calgut perquè mai haurien d’haver perdut la seva llibertat. I que sense la denúncia del Consell d’Europa per la situació a l’Estat espanyol, potser encara hauria arribat més tard. 

Sigui com sigui, ja són fora, però la repressió es manté: a l’exili i entre els centenars de persones perseguides en aquesta causa general contra l’independentisme. És un petit pas per poder avançar i retornar al camí de la política, d’on mai s’hauria d’haver sortit. Perquè només amb política es poden solucionar les divergències polítiques. Nosaltres ho tenim clar: amnistia i autodeterminació. I que cadascú decideixi en llibertat.

Bàrbara Lligadas Muñoz