Butlletí Municipal

Una de freda i una de calenta

Campanya de l'Institut Català de les Dones.
Campanya de l'Institut Català de les Dones.

Des del grup d’ERC vam tancar l’anterior curs polític impulsant la millora de la convivència amb la fauna urbana. Vam presentar una moció aprovada pel gruix del consistori a partir de la qual s’iniciarà un debat amb entitats, ciutadania i grups polítics per valorar la creació d’un carnet de tinença responsable d’animals, entre d’altres mesures. Sense oblidar reptes com la millora dels espais d’esbarjo per a gossos, la lluita contra les femtes i els orins a la via pública o la retirada de la colònia d’ocells que malviu a l’emblemàtica gàbia dels Jardins de Magdalena Modolell.

També vam intentar consolidar un Ple monogràfic de dones –un cada mandat– per promoure polítiques d’igualtat en benefici de totes les veïnes de Viladecans. Molt sorprenentment ens la van tombar. Aquesta moció responia al molt que encara cal recórrer des del municipalisme per treballar accions vinculades a la pobresa menstrual, el dol perinatal, l’adequació dels espais municipals a la lactància o la bretxa de gènere. Una reflexió conjunta necessària i que volíem promoure amb forces polítiques, entitats i moviments de dones. Davant la negativa del govern local, seguirem insistint amb una moció que inclourà objectius concrets en aquesta línia.

Nou quadrimestre i nou curs al llarg del qual voldríem recuperar la tan desitjada normalitat. La COVID porta molt més temps del que havíem imaginat entre nosaltres, condicionant les nostres vides, però gràcies a les vacunes esperem conviure-hi sense (excessives) limitacions. Mentrestant, arriba una segona Festa Major sacsejada per la pandèmia. En gaudirem amb responsabilitat, per celebrar la vida tot esperant temps millors.

Bàrbara Lligadas Muñoz