Butlletí Municipal

Cinisme cobert amb purpurina

Campanya municipal per a l'Estratègia Viladecans 2030.
Campanya municipal per a l'Estratègia Viladecans 2030. | Ajuntament de Viladecans

Al Ple de setembre s’han aprovat el marc estratègic de ciutat Viladecans 2030 i el pla d’acció de l’agenda urbana. Són dos documents de planificació que es basen respectivament en l’Agenda 2030 i l’Agenda Urbana, de les Nacions Unides. La primera interpel·la el món a fer complir 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 fites associades. I la segona persegueix aconseguir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà. Per tant, són eines fonamentals per al nostre futur, en base a les quals qualsevol govern -sigui del nivell territorial que sigui- ha de basar la seva acció política.

Així doncs, hauria de ser una bona notícia que el govern de Viladecans ho tingui en compte i planifiqui al respecte. Però aturem-nos a pensar-hi una mica. Som una ciutat que té previst construir 5700 pisos nous sense tenir els serveis necessaris per a la ciutadania que actualment ja viu aquí. On el nou barri de Llevant obre camí per construir a la muntanya i seguir trinxant el territori. I on el partit majoritari de Govern aposta per ampliar l’aeroport de El Prat ignorant el cost que tindria per al nostre Delta i el Parc Agrari. Per posar només tres exemples.

I mentre tot això és una realitat, mentre no hi ha cap passa enrere amb aquest plantejament de ciutat que creix insosteniblement i indefinida, el govern local ens ven que planificarà el futur de la ciutat d’acord als ODS i potenciant un desenvolupament urbanístic respectuós amb l’entorn. En resum, un gran acte de cinisme. Ara bé, un cinisme que miraran de cobrir amb quilos i quilos de purpurina. Ens vendran fins a la sacietat la meravellosa ciutat que han dissenyat, mentre els fets demostren tot el contrari. Estem cansats de promeses incomplertes. I vosaltres?

Bàrbara Lligadas Muñoz