Butlletí Municipal

Els recursos de tots

Oficines municipals de gestió econòmica al carrer de les Sitges.
Oficines municipals de gestió econòmica al carrer de les Sitges. | ERC Viladecans

Sabíeu que l’equip de govern municipal va deixar sense executar una quarta part del pressupost del 2020? Això són 18M€. És a dir, el govern local va deixar 18M€ dels que tenia pressupostats aparcats en un racó. De fet, no és cap novetat. És la seva pràctica habitual. Però des d’Esquerra ens preguntem com pot ser que en plena pandèmia mundial, amb una emergència social gravíssima, es puguin permetre el luxe d’arraconar aquests recursos públics.

Però sabeu que aquest passat Ple d’octubre han decidit destinar 1,6 d’aquests milions a pagar per avançat els costos de les obres de la C-245? O sigui, diners que estaven pressupostats en altres capítols no es van gastar en el que havien previst ni tampoc en gestionar la pandèmia i ara es destinen a pagar per endavant allò que s’hauria de pagar el 2022 i el 2023. Tot això mentre hi ha col·lectius als quals se’ls van prometre subvencions o ajudes que encara estan esperant. Quina manera és aquesta de gestionar els recursos de tots?

I sabíeu que tornen a pujar l’IBI? Argumenten que només el pugen al nivell de l’IPC, mentre són molts els ajuntaments que han congelat l’IBI de cara al 2022 per la situació que estem vivint. A Viladecans encara tindria més sentit deixar tal qual l’IBI tenint en compte que som un dels municipis amb l’IBI més car de tot Catalunya (sobretot si ho relativitzem amb la renda per càpita de la ciutat) i es gestionen com es gestionen els recursos recaptats.

Quan diem que defensem un altre model de ciutat també ens referim a això. Nosaltres aquí hem vingut a transformar, més enllà de gestionar. Com a partit d’esquerres i republicà defensem una altra manera de planificar els recursos de tothom, de pensar i organitzar la ciutat. És incomprensible seguir apujant l’IBI per seguir incomplint el que et compromets a fer d’entrada. 

Bàrbara Lligadas Muñoz