Butlletí Municipal

Monstres, murs i incompliments

Solar on s'ubicava la fira d'atraccions de la Festa Major i que acollirà el futur hotel de 12 plantes.
Solar on s'ubicava la fira d'atraccions de la Festa Major i que acollirà el futur hotel de 12 plantes. | ERC Viladecans

Ens calen biblioteques, instal·lacions esportives i altres infraestructures i millores a la nostra ciutat. Però què prioritza l’equip de govern? Aixecar monstres que esguerren el paisatge. Com el futur hotel de dotze plantes (!) als terrenys de la fira d’atraccions de la Festa Major. Al pas que anem, des de la C-32 tindrem dificultats per veure Sant Ramon i reconèixer la ciutat. Poc a poc alcen un mur que amaga el nucli urbà, en contra del Catàleg del Paisatge del Delta del Llobregat. Trenquen amb la fesomia i el model històric de Viladecans.

Quan diem que prioritzen monstres per davant d’allò que realment necessita la ciutadania ho diem convençuts, perquè es pot comprovar quan analitzes la gestió dels pressupostos municipals. Mentre s’aplana el camí a projectes urbanístics d’impacte majúscul (l’hotel és un joc de nens comparat amb el que ens espera a Llevant), veiem com els Jardins de Magdalena Modolell continuen degradant-se i la Rambla espera una remodelació sine die. Malgrat promeses i processos participatius abans de les eleccions municipals. Com advertim a ERC des de fa anys, l’esforç es posa en crear nous barris en lloc d’invertir en els que ja existeixen.

També veiem com partides pressupostàries que estaven reservades a la masia de Cal Menut, per recuperar-la per la ciutat, o per construir la segona biblioteca a Cal Ginestar han desaparegut en l’exercici de 2022 i continuen sense comprometre un calendari. A més de reassignar recursos necessaris per a projectes reclamats des de fa anys, també veiem com diners reservats a millorar barris com l’Alba-rosa s’han quedat a mitges, sense executar-se íntegrament. Amb els comptes ens venen una realitat que moltes vegades difereix molt del que s’acaba executant. Res acaba sent el que sembla.

Bàrbara Lligadas Muñoz