Butlletí Municipal

Un 2022 de contrastos

Obres d'ampliació a l'Hospital de Viladecans.
Obres d'ampliació a l'Hospital de Viladecans. | ERC Viladecans

A finals de l’any passat el Govern de Pere Aragonès va aconseguir aprovar al Parlament els pressupostos de la Generalitat de 2022, els més expansius i transformadors de la història del nostre país. Viladecans rebrà 66,1 milions d’euros, en gran part per a l’empenta final a les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans (56,3 milions) i al costat d’altres partides com la millora de la C-245 amb carril bus i carril bici segregats (5,9 milions). Una prova més del compromís del Govern amb la nostra ciutat i amb el Baix Llobregat. 

El 2022 serà amb tota probabilitat l’any en què veurem entrar en funcionament la reforma del nostre centre hospitalari, amb més espai i unes instal·lacions a l’alçada dels nostres temps. Ens ho mereixíem. Esperem també que sigui una oportunitat per consolidar Viladecans com a capital sanitària al sud de la comarca, amb un hospital que és centre de referència per a una població de més de 185.000 persones. Es tracta de saber aprofitar aquesta embranzida per especialitzar l’economia local i atraure noves infraestructures i inversions associades, tal i com vam aprovar en una moció impulsada pel nostre grup el febrer de 2021. 

Però aquest any que tot just comença serà també el de comprovar com Viladecans continua desvirtuant-se amb les obres del nou barri a Llevant. Fa anys que veiem com el govern local del PSC aposta per un model de creixement urbà desenfrenat que contribueix a incrementar la contaminació, el caos circulatori i la pressió sobre uns equipaments municipals de per si ja insuficients. Creixem dins d’una carcassa que s’està quedant cada vegada més petita. I ens hi rebel·lem.

Bàrbara Lligadas Muñoz