Butlletí Municipal

On és l’Ajuntament?

Un autobús d'Avanza a la parada de Plaça Europa.
Un autobús d'Avanza a la parada de Plaça Europa. | ERC Viladecans

Línies eliminades i freqüències reduïdes, busos antics i retirats de Madrid sense la qualitat ni la seguretat necessàries, personal treballant amb mancances, usuaris perdent hores del seu temps... A grans trets, aquesta és la fotografia del traspàs de concessió del servei d'autobusos urbans i interurbans a Viladecans efectuat a finals de l’any passat. Un drama. 

Des que l'empresa Mohn va saber que perdia el contracte la qualitat del servei va baixar en picat i així ho vam denunciar. Ens van dir que quan la nova empresa, Avanza, assumís la responsabilitat tot se solucionaria. Res més lluny de la realitat. La situació ha empitjorat. I ara resulta que ho resoldrem amb la incorporació de nous vehicles previstos per d’aquí a més de mig any. Doncs mirin, és absolutament insuficient.

És un exercici d’incoherència majúscula que es passin el dia amb el clima, l’Agenda 2030, els ODS i la sostenibilitat a la boca, mentre permeten que aquest servei de transport públic es presti en aquestes condicions. I ens diran que no hi tenen competències, però sí les tenen a l'Autoritat Metropolitana de Barcelona, on el PSC s’encarrega de l’àrea de mobilitat i d’on penja el contracte de línies d’autobús interurbà. A més, com a Ajuntament tenen l'obligació de fiscalitzar fins on convingui perquè la ciutadania rebi el servei que es mereix i el personal subrogat treballi amb totes les garanties. 

Perquè si son bons per fer-se fotos quan arriben autobusos nous a la ciutat, també ho han de ser quan van mal dades, enlloc de mirar cap a un altre costat i xiular. On és l’Ajuntament quan més se’l necessita?

Bàrbara Lligadas Muñoz