Butlletí Municipal

Prou de preses de pèl

Imatge aèria del futur barri de Llevant, des de la C-245 mirant cap a Campreciós.
Imatge aèria del futur barri de Llevant, des de la C-245 mirant cap a Campreciós.

Fa un any, l’equip de govern es va inventar una plataforma digital de venda en línia per ajudar el comerç local, la web 08840. De moment ja hi ha invertit 101.000 euros, malgrat que les vendes es poden comptar amb els dits de la mà (literalment!) El passat Ple de febrer des del grup d’ERC vam denunciar el fiasco i vam recordar que els comerciants no necessiten un aparador digital, tampoc ajudes amb vilawatts o una pantalla que va costar 40.000 euros al mercat municipal de Plaça Europa. Necessiten ajudes reals.

Març ha estat el mes del greenwhasing pels socis de govern a l’Ajuntament (PSC i Comuns). Operacions de rentat de cara presumptament ecologistes per fer passar bou per bèstia grossa. Per això ens vam abstenir al Pacte pel clima, amb el qual compartim objectius i compromisos, però on desconfiem de l’equip de govern que els ha de dur a la pràctica. Per la incoherència entre el document i les polítiques municipals i perquè exigeixen als veïns el que incompleixen com a administració. Dos exemples coents: la flota d’autobusos envellida d’Avanza expulsant fum pels nostres carrers o el suport de l’alcalde Ruiz a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Com es menja això?

I per acabar-ho d’adobar, anuncis en premsa, vídeos i més purpurina per justificar el Pla de Llevant i les “millores” en mobilitat i en reducció de CO2 del futur vial de cornisa. Ho diuen pels 3.000 habitatges del nou barri, les 15.000 persones nouvingudes i els seus 3.000 vehicles que s’afegiran al parc mòbil? O aquests no contaminaran? Prou prendre el pèl a la ciutadania.

Bàrbara Lligadas Muñoz