Butlletí Municipal

Entre les promeses i els fets

ERC va impulsar al Ple de setembre una moció per reclamar el traspàs de Rodalies i l'augment de freqüències a la ciutat.
ERC va impulsar al Ple de setembre una moció per reclamar el traspàs de Rodalies i l'augment de freqüències a la ciutat.

Dues de les queixes que més han omplert les converses durant aquest inici de curs han estat les altes temperatures -fins ben entrat setembre- i el degoteig constant d’incidències a Rodalies. Aquestes onades de calor, malauradament, han vingut per quedar-se. Vam ignorar els avisos de la ciència, de les veus expertes sobre el canvi climàtic que ens alertaven sobre l’amenaça als nostres ecosistemes. Alhora, moltes administracions locals, per mitjà dels seus governants, van cimentar i pavimentar places, carrers i espais diversos dels nostres municipis.  

Ara ens toca reconduir la situació i prendre mesures per respondre a l’emergència climàtica, també per adaptar-nos a aquesta nova normalitat. Per això al Ple de setembre hem presentat una moció que persegueix habilitar refugis climàtics i espais d’ombra a tots els barris de la ciutat. Mentre escric aquestes línies encara no sabem què votarà l’equip de govern, però ho intuïm per les reunions prèvies on ens van donar a entendre que ja hi estan treballant. Com sempre, ja hi estan treballant, però després mai arriba a materialitzar-se o si es fa arriba molt tard, com hem vist amb l’app d’incidències, amb la gestió de les femtes i els orins de gossos, o amb els serenos. I mentrestant, Viladecans als estius, a banda d’estar deserta d’oci i activitats durant el mes d’agost, també ofereix poques solucions per a què la gent pugui conviure amb temperatures extremes.  

Pel que fa a Rodalies, poc cal explicar a aquelles persones que necessiten agafar el tren per anar a treballar, al metge o a estudiar. Durant el mes de setembre, les incidències en el servei s’han multiplicat. Per això hem exigit que el Govern de l’Estat executi les inversions corresponents, també a Viladecans, i que han de permetre una ampliació de la freqüència de trens a la nostra ciutat. És el mínim que ens mereixem.

Bàrbara Lligadas Muñoz