Butlletí Municipal

Imagineu quan governem

La portaveu municipal d'ERC Viladecans i alcaldable republicana el 2023, Bàrbara Lligadas.
La portaveu municipal d'ERC Viladecans i alcaldable republicana el 2023, Bàrbara Lligadas.

Des d'ERC Viladecans fa més d’un any que estem exigint explicacions i solucions al deteriorament exponencial que ha anat patint el servei d’autobusos interurbans. Demanem solucions i en proposem, i pressionem, i ens reunim amb qui calgui, i portem la crisi a la Síndica de Greuges de Catalunya. Perquè defensar els drets de la ciutadania és la nostra feina i responsabilitat, i sempre farem tot allò que estigui a les nostres mans per garantir-los. I son aquest compromís i aquesta constància, conjuntament amb la mobilització veïnal, les que han acabat desembocant en una sanció de l’AMB a Avanza per 340.000€. Tard i insuficient, això sí.

I com en aquestes administracions governades pel PSC tot funciona per inèrcia, per una inèrcia lenta i mancada de lideratge i empatia, al Ple d'octubre hem hagut de presentar un prec per recordar-los que continuen tenint plans i normatives municipals caducats des de fa temps. En aquest cas, hem demanat l’actualització de l'Ordenança municipal d'Administració electrònica. La vigent és de 2011 i des d'aleshores s'han aprovat diverses lleis i decrets que despleguen el govern digital, que representen un canvi de paradigma en les relacions amb les persones físiques, els autònoms i les empreses. Malgrat destinar-hi recursos i força purpurina, la realitat és que avui l'Ajuntament està lluny de complir amb els requisits, les prestacions i la qualitat esperades.  

Per tant, si com a segona força política al consistori i primer grup a l'oposició aconseguim totes aquestes millores, imagineu-vos tot el que podrem assolir quan governem la ciutat al vostre costat. De fet, m'agradaria poder explicar-vos-ho en persona, per això us convido a l’acte #TransformemViladecans que tindrà lloc el proper dissabte 12 de novembre, a les 12h al Cúbic. Allà us avançaré la ciutat que farem: justa, amable i verda.

Bàrbara Lligadas Muñoz