Butlletí Municipal

Nervis a Can Modolell

Rellotge al capdamunt de la Torre Modolell, seu d'alcaldia.
Rellotge al capdamunt de la Torre Modolell, seu d'alcaldia. | Ajuntament de Viladecans

Acabem l’any i és temps de balanç. Vam començar el 2022 arrossegant la pandèmia i l’acabem amb una gran crisi. Malgrat això, l’equip de govern va decidir pujar l’IBI, més que en cap dels anys anteriors, i va retirar gran part de les ajudes per la covid. Un altre dels despropòsits ha estat el canvi de concessió en el contracte d’autobusos. Les persones usuàries i els treballadors d’Avanza saben molt bé del que parlo. Mentrestant, el PSC ha mirat cap a una altra banda.

Així ho ha fet en molts aspectes durant els 40 anys de governar la ciutat. Queda palès amb la campanya “institucional” que han iniciat a imatge i semblança de la iniciativa d’ERC #FemBarri. Com pot ser que l’alcalde, després de tant de temps, hagi començat ara a passejar-se per places i carrers per conèixer les necessitats de la gent? Doncs perquè fins fa ben poc han dirigit l’Ajuntament amb una comoditat que cada vegada veuen més amenaçada. Saben que la ciutadania està descobrint que Viladecans pot ser governada amb un lideratge compartit i amb empatia, per una ciutat més justa, més verda i més amable.

Es noten els nervis a la seu d’alcaldia, i al Ple de novembre ho vam constatar: el PSC va presentar tres mocions per reclamar diverses mesures a la Generalitat. Peticions que podrien haver fet fa temps. Un intent d’erosionar-nos? Nosaltres som els que fem que les coses passin, i per això vam donar suport a dues de les mocions i a la tercera ens vam abstenir perquè ja és una realitat. Quan governem us demostrarem com és possible transformar Viladecans. Per això, si ens feu confiança, l’any vinent poden canviar moltes coses. Aprofito aquestes línies per desitjar-vos un Bon Nadal i un bona entrada al 2023.

Bàrbara Lligadas Muñoz