Butlletí Municipal

2023, un any d’oportunitats

Espectacle en el marc del festival Al Carrer Nadal.
Espectacle en el marc del festival Al Carrer Nadal. | Ajuntament de Viladecans

Portem anys emocionalment molt durs, enllaçant pandèmies, guerres, crisis econòmiques... Per això recuperar les activitats al carrer i les retrobades familiars i amb amistats ha sigut tan important. Volem felicitar a l’equip de govern per haver impulsat el festival Al Carrer Nadal. Una bona proposta, malgrat se n’hagi fet poca difusió. Una iniciativa tan necessària com encara insuficient. Ha estat una programació bàsicament per a famílies amb mainada petita. Però, i els adolescents? I els joves de la ciutat? I la gent gran? I les famílies sense mainada?

Sabem que les festes de Nadal tenen com a grans protagonistes als més petits de les cases, són el centre de tota la màgia, i per això des de l’Ajuntament és important que s’hi dediquin tots els esforços possibles. Però també són dates de festa i socialització. Bé, ho haurien de ser. Malgrat això, a Viladecans es fa difícil trobar opcions degut a l’escassa oferta d’oci, sense que aquesta realitat es vegi compensada amb cap tipus de proposta popular impulsada pel govern local.

Per tant, l’executiu socialista continua sense sortir de la seva zona de confort, sense millorar la difusió de les iniciatives entre la ciutadania, sense tenir en compte col·lectius importants, com la gent jove, sense arriscar per millorar. Ara bé, tot això pot canviar en aquest any que encetem. Un any decisiu per virar el rumb de la ciutat. Un 2023 que estarà ple d’oportunitats -si ens feu confiança- per demostrar que es pot governar d’una altra manera: amb ambició, il·lusió i de la mà dels viladecanencs i viladecanenques, sense oblidar-nos de ningú. Fem possible que el 2023 sigui l’any en què comencem a transformar Viladecans.

Bàrbara Lligadas Muñoz