Butlletí Municipal

Governar per a tothom

El pressupost de la Generalitat per 2023 inclou noves partides per acabar l'ampliació de l'Hospital de Viladecans.
El pressupost de la Generalitat per 2023 inclou noves partides per acabar l'ampliació de l'Hospital de Viladecans. | ERC Viladecans

El passat Ple municipal vam impulsar un acord unànime de suport als treballadors i treballadores d’Avanza, que treballen des de fa més d’un any en condicions molt precàries, un servei que també pateixen les persones usuàries. Des del canvi de concessió impulsem totes les mesures que estan a les nostres mans per solucionar aquesta crisi, però en darrer terme això depèn del partit amb la responsabilitat metropolitana, el PSC i els alcaldes d’aquests municipis, que poc s’han mogut al respecte.

Per això volem governar aquesta ciutat, perquè quan ho fem des d’altres instàncies som garantia de preservar el bé comú, com hem fet amb els pressupostos de la Generalitat, en què malgrat l’interès del PSC en trinxar el Delta amb l’ampliació de l’aeroport, hem aconseguit un acord que impedeix asfaltar més metres d’espais naturals en les futures millores d’aquesta gran infraestructura.

Però aquests pressupostos, a banda de protegir el territori, satisfan demandes històriques de la nostra pagesia –la millora de les infraestructures de regadiu– i de la ciutadania en general, com enllestir el nou hospital, així com enfortir el nostre estat del benestar i impulsar el país, amb mesures com un increment en 1.284 M€ per millorar les condicions del personal sanitari o 900 M€ en polítiques de recerca, desenvolupament i innovació.

Aquesta és la filosofia que empeny a Esquerra Republicana de Catalunya: davant velles receptes, mirar al futur pensant en la col·lectivitat. Per això volem governar Viladecans, per tenir cura des del tràmit més burocràtic, per reduir les esperes de fins a mig any (o més!) en els permisos de llicències d’obres menors com passa ara, fins a impulsar mesures ambicioses com promoure una alimentació saludable i sostenible, com vam proposar al Ple de gener i els dos socis de govern van rebutjar. I, sobretot, sempre sent honestos amb la ciutadania i complint la paraula donada.

Bàrbara Lligadas Muñoz