Repensem Viladecans

Orgull de la feina feta

L'alcaldable d'ERC Viladecans el proper 28 de maig Bàrbara Lligadas.
L'alcaldable d'ERC Viladecans el proper 28 de maig Bàrbara Lligadas. | ERC Viladecans

Fa vuit anys que els republicans hem tornat a l’Ajuntament de Viladecans, i des d’aleshores, seguint l’estela dels que ens van precedir, hem treballat sense pausa per defensar el model de ciutat que els viladecanencs i les viladecanenques ens mereixem.

Des de l’oposició, hem començat a transformar el municipi, sempre amb propostes constructives. Mai critiquem de forma gratuïta. Sempre hi ha un motiu justificat i una proposta alternativa. Amb aquesta actitud hem aconseguit eliminar els vestigis del franquisme dels nostres carrers, hem salvat les cases de l’avinguda Generalitat o hem impulsat la creació del Jardí dels Estels al cementiri, amb un reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.

També hem arrencat compromisos a l’equip de govern que ha materialitzat amb poc convenciment o entusiasme, com la modificació del pla urbanístic que pretenien desplegar al Polígon Industrial Centre o un procés de debat i reflexió sobre la tinença responsable d’animals i l’adequada convivència amb el conjunt de la fauna urbana.

Però què podem esperar d’un partit, el PSC, que incompleix de manera reiterada les seves pròpies promeses electorals? On són la segona biblioteca, la pista d’atletisme o els cinemes? I la nova comissaria, la residència d’avis o els metres i metres de nous parcs i zones verdes? On és la reforma dels Jardins de Magdalena Modolell?

Han estat vuit anys marcats per crisis, pandèmies i guerres. I també per un presumpte cas de corrupció del qual encara esperem resolució judicial, el cas Inipro. El que sí va quedar clar de la comissió d’investigació que vam fer en l’anterior mandat és que el partit majoritari ha governat la ciutat d’una manera, com a mínim, èticament reprovable.

Vuit anys marcats també pels mateixos errors. Estem veient com s’alça un nou barri ple de pisos a Llevant mentre falten serveis per a la ciutadania que ja viu a Viladecans. Tot això enmig d’una deixadesa en la gestió de l’espai públic i el manteniment en els barris històrics o consolidats. Per això nosaltres hem seguit escoltant a tots els col·lectius que hem pogut i hem trepitjat els carrers pam a pam. El més frustrant és quan saps que allò que planteges milloraria la vida d’algú però l’equip de govern es nega a donar-te la raó i aprovar-te les mesures. Fins i tot arriben a dir que ja hi estan treballant, però passen els anys i seguim esperant que redueixin el problema de femtes i orins de gossos a la via pública, que millorin la recollida selectiva de residus o que instaurin un servei de serenos o agents cívics nocturns, com ja han fet amb èxit altres municipis metropolitans.

Què us proposem? Que els propers quatre anys les coses canviïn i en comptes de dependre de la voluntat dels qui han manat durant gairebé quatre dècades a Viladecans, nosaltres tinguem la força per seguir transformant Viladecans, aquesta vegada amb la determinació i les possibilitats del govern de la ciutat. Un canvi d’aire nou a l’Ajuntament està a les vostres mans.

Bàrbara Lligadas Muñoz