Butlletí Municipal

Ganes de canvi

L'alcaldable d'ERC, Bàrbara Lligadas, amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, de visita a Viladecans.
L'alcaldable d'ERC, Bàrbara Lligadas, amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, de visita a Viladecans. | Carles Pallé

Acaba un mandat globalment molt complicat, i localment gris. Gris per la gestió sense ambició i per la manca de bon govern. Pel ciment de nous barris que trinxen territori i places dures que sobreescalfen l’espai públic. Per la manca de lideratge davant grans crisis com la covid o el Gloria i també d’empatia en conflictes com Avanza. El projecte socialista s’esgota. És un projecte ancorat al segle XX, la ciutadania té ganes de canvi i hi ha molts nervis a can PSC.

Per això la confusió entre partit i Ajuntament que els ha caracteritzat sempre l’han dut a l’extrem, fins al punt que la Junta Electoral ha donat la raó a ERC i ha estimat la nostra denúncia. El govern local ha vulnerat la prohibició de fer campanya d’assoliments en període electoral i el principi de neutralitat. No només estan utilitzant les xarxes socials institucionals per fer partidisme, també estan fent coses realment sorprenents com plantar flors per tot arreu i en context de sequera, inclòs el Barri Antic, que han deixat degenerar durant anys. Han fet una inauguració encoberta del vial de cornisa amb les obres sense acabar i han celebrat un acte de precampanya amb l’excusa del 20è aniversari d’Atrium, quan en realitat hauria d’haver estat el proper setembre.

Tot això demostra que cal un canvi i només els republicans podem garantir-lo. L’única alternativa real al projecte socialista caduc és el nostre, teniu a les vostres mans el poder per canviar Viladecans. Després de quatre dècades de governs immobilistes i monocolors, hi ha qui es pensa que canviar això és una quimera, però res més lluny de la realitat. La nostra ciutat pot ser més amable, més justa i més verda. On tothom sigui tingut en compte, el patrimoni arquitectònic i natural es protegeixi, la cultura i el comerç de proximitat ocupin el lloc que es mereixen... Som-hi?

Bàrbara Lligadas Muñoz