Altres

Transformem Viladecans

D'esquerra a dreta, la regidora Myriam Moysset, el president d'ERC Oriol Junqueras, l'alcaldable republicana Bàrbara Lligadas i el candidat del Jovent Republicà Joan Bausa.
D'esquerra a dreta, la regidora Myriam Moysset, el president d'ERC Oriol Junqueras, l'alcaldable republicana Bàrbara Lligadas i el candidat del Jovent Republicà Joan Bausa. | Israel Cuña

Des d’Esquerra Republicana a Viladecans volem impulsar tres grans transformacions: una transformació sostenible per tenir una ciutat realment verda; una transformació equitativa per tenir una ciutat més justa; i una transformació republicana per tenir una ciutat més amable. Coneixem bé el diagnòstic, les febleses i amenaces; per això volem transformar-les en fortaleses i oportunitats. Viladecans té molt potencial, es tracta de saber aprofitar-lo en lloc de malgastar-lo o ignorar-lo, com veiem massa sovint.

Viladecans no està en venda. Hem d’aturar l’afany especulador i la destrucció del terme municipal que promou l’actual govern local amb la seva aposta cega pel creixement infinit. Hem d’impregnar de transformació sostenible cada racó de l’Ajuntament. No s’hi val a dinamitzar el Pacte pel Clima de Viladecans, però seguir urbanitzant com si s’hagués d’acabar el món: o urbanitzem més o millorem el clima. No s’hi val a voler allargar la tercera pista de l’aeroport i dir que vols protegir els espais naturals. O no s’hi val a defensar les nostres platges verges i voler fer un passeig marítim com el de Castelldefels. Tot a la vegada és impossible. Perquè nosaltres no som els del no a tot, som els de fer les coses diferents. Perquè si fas el de sempre, el resultat és el de sempre.

A ERC Viladecans entenem la gestió pública, la governança, des dels valors republicans, des del republicanisme cívic, la igualtat, l’equitat, el tenir cura de tothom. Perquè com deia Pèricles, entenem que el bon govern és el que protegeix l’individu dels abusos de l’Estat, però també el que protegeix la col·lectivitat dels abusos de l’individu. Així és com entenem nosaltres fer política, el nostre compromís amb les persones. Treballar braç a braç amb la comunitat per al bé comú.

Després de gairebé 40 anys de governs monolítics i immobilistes, ha arribat l’hora de deixar entrar aire nou a l’Ajuntament. Viladecans té ganes de canvi, es percep al carrer. Amb el teu suport podem trencar l’hegemonia del PSC i bastir majories alternatives que permetin connectar de nou amb les necessitats i anhels de la gent. EL 28 de maig tenim l’oportunitat de fer arribar la transformació republicana a Viladecans, amb l’objectiu primordial de ser útils a la gent. Perquè a diferència dels que volen mantenir els seus privilegis i que tot continuï igual, nosaltres prioritzem els interessos de Viladecans i treballem per estar al servei de tothom.

Bàrbara Lligadas Muñoz