Butlletí Municipal

Litres de colònia

Els primers blocs del barri de Llevant comencen a ocupar espai i paisatge.
Els primers blocs del barri de Llevant comencen a ocupar espai i paisatge. | ERC Viladecans

El butlletí que teniu a les mans ben segur desprèn purpurina amb la notícia que Viladecans ha estat escollida ciutat verda europea 2025, al costat de Treviso i en la categoria de 20.000 a 100.000 habitants. Litres i litres de colònia. I si bé volem reconèixer a l’equip tècnic que ho ha fet possible, des d’ERC considerem que és un greenwashing –o blanqueig verd– de manual. M’explico.

Mentre s’alça un barri sencer que incrementarà el trànsit, la contaminació i l’efecte bombolla, mentre es predica amb una política de plaques solars i les teulades dels equipaments continuen buides o la fotolinera de la Renfe segueix sense funcionar un any després, mentre tenim un alcalde que ha estat sempre còmplice sinó impulsor de tots els projectes que han amenaçat el nostre Delta (camp de golf, Eurovegas, Barça Parc, aeroport, etc.), resulta incomprensible que la nostra ciutat sigui referent en l’àmbit de la sostenibilitat. I la llista és llarga: autobusos trinxats d’Avanza durant més d’un any, refugis climàtics escassos, baixa taxa de recollida selectiva o abandó de pulmons verds com els Jardins de Magdalena Modolell. 

Nosaltres seguirem denunciant les preses de pèl i farem propostes constructives que millorin la qualitat de vida de la nostra ciutadania. Al Ple de setembre, per exemple, vam impulsar un acord unànime per demanar un autobús diari que uneixi els municipis del Delta del Llobregat amb la Universitat Autònoma, per reduir el viacrucis que resulta arribar-hi en transport públic i facilitar que més joves de la nostra ciutat vulguin matricular-s’hi.