Butlletí Municipal

Paper mullat

Oficines municipals de gestió econòmica al carrer de les Sitges.
Oficines municipals de gestió econòmica al carrer de les Sitges. | ERC Viladecans

Les taxes municipals i els impostos són eines necessàries per mantenir els serveis públics i l’estat del benestar. A Esquerra Republicana som ferms defensors d’aquest sistema, des d’una visió redistributiva, equitativa i progressiva. El que ens resulta injust, i incomprensible, és l’augment de l’IBI que ha plantejat l’equip de govern per a 2024: un 10% (!) més. És a dir, es recaptaran 2M€ més quan partim d’una situació financera sanejada, un estalvi net de més de 18,2 milions d’euros i un romanent de 26,1 milions el 2022. 

En l’exercici anterior, ja vam advertir que la congelació de l’IBI responia al càlcul electoral (amb eleccions municipals a la cantonada) i també vam predir les corbes actuals. I aquí estem, amb un augment de la pressió fiscal inaudit i injustificat, per inflar les arques municipals amb l’esforç de tothom i finançar operacions difícils d’entendre com un avançament a l’AMB per les obres de la C-245 o l’ampliació del parc de negocis. Des d’ERC hem presentat al·legacions a les ordenances fiscals per demanar la congelació de l’IBI, perquè ens sembla l’opció més sensata i sensible amb les dificultats que pateix actualment bona part de la població. 

Mentrestant, les necessitats de barris i entitats o la construcció de nous equipaments continuen en paper mullat. Hem votat en contra dels pressupostos de 2024 per la manca d’execució de les inversions, per la sobrecàrrega de la plantilla de l’Ajuntament i pel creixement desmesurat de la ciutat, entre d’altres motius. A la Torre Modolell tenen la mania de prometre millores en campanya electoral que després van demorant any rere any, sense complir la paraula donada.

Bàrbara Lligadas Muñoz