Butlletí Municipal

Hi perd tothom!

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, al Ple del Parlament que va rebutjar els pressupostos de la Generalitat per 2024.
La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, al Ple del Parlament que va rebutjar els pressupostos de la Generalitat per 2024. | Parlament de Catalunya

El dia 12 de maig tornem a tenir eleccions al Parlament de Catalunya. Tant de bo haguéssim pogut acabar la legislatura, perquè el país necessita estabilitat i enllestir els projectes. Però la mirada curta, la tàctica de baixa volada i l’egoisme partidista van impedir l’aprovació dels pressupostos més expansius de la història. 43.673 milions d’euros (M€) posats al servei de la ciutadania, amb la millora dels principals serveis públics com l’educació i la salut, una aposta ferma per la defensa de la llengua i el dret a l’habitatge, o la lluita contra la sequera.

Només algunes xifres. 1.000 M€ per fer front a la manca d’aigua, per mantenir i ampliar la regeneració i dessalinització dels recursos hidràulics o millorar l’eficiència del reg. 636 M€ més en salut, per continuar amb la reducció de les llistes d’espera, fer més àgil l’atenció primària o millorar les condicions laborals dels professionals. 290 M€ més en drets socials, per crear 1.000 noves places de residències (200 per a salut mental) o apujar les prestacions. 682 M€ més en educació, per millorar l’escola inclusiva o reduir les ràtios de les aules.

Tot això, en un obrir i tancar d’ulls, ha quedat aturat per la irresponsabilitat dels qui ara intenten maquillar el seu error. Però el fet és que votar contra els pressupostos de la Generalitat ha sigut votar en contra del benestar de la ciutadania, també la de Viladecans. Perquè el Projecte de llei beneficiava directament a la nostra ciutat i recollia la redacció d’un projecte d’habitatges per a gent gran, 146 habitatges de protecció oficial i 13 M€ per enllestir l’ampliació de l’hospital. En síntesi, hi hem perdut tothom. Prenguem-ne nota.

Bàrbara Lligadas Muñoz