Fent somriure l'estómac: tonyina amb sofregit de tomàquet

Fa dies que per motius personals no he pogut actualitzar aquest espai, ni tan sols la proposta de la setmana, la quota mínima d'actualització que m'he autoimposat. Per sort, els motius personals han quedat en un ensurt que poc a poc anem superant i vull reiniciar aquesta activitat amb l'inici d'una nova categoria de posts, el que anomenaré "Fent somriure l'estómac". Fa temps que veig que diverses amigues pengen receptes per internet i em sembla una iniciativa molt maca, a la qual he decidit afegir-me, tot i que desconec quina serà la freqüència que seguiré.

Avui us vull proposar un plat ràpid de preparar, però sa i molt bo. Un d'aquells plats que permeten mantenir una bona alimentació durant l'estrès de la setmana laboral: tonyina amb sofregit de tomàquet. Només calen 6 ingredients:

* Sal
* Sucre
* Oli d'oliva
* 4 o 5 tomàquets
* Un tall a daus de tonyina fresca (si pot ser de la sorra)
* Una ceba

Abans de res, dir que les quantitats poden ser al gust, però que jo ho indico en base als que som a casa, és a dir, dos adults i una nena.

Per començar cal pelar els tomàquets i tallar-los a daus i picar la ceba a mà, és a dir, no picar-la amb braç mecànic, perquè queda massa trinxada. Un cop preparats tots els ingredients posar en una paella l'oli, al qual caldrà afegir la ceba quan estigui calent. Quan la ceba comenci a fregir-se, cal incorporar el tomàquet i afegir la sal i el sucre. Deixar fins que el tomàquet quedi fregit i afegir la tonyina. Coure poc perquè la tonyina no quedi eixuta.

Un cop arribats a aquest punt només resta emplatar.

Ara no tinc cap foto, quan torni a fer el plat actualitzaré aquesta entrada per donar-hi un reforç visual.