• Punt de Trobada

  Obriu pas

  "Jo no sóc ni masclista ni feminista” és una de les frases més pocasoltes que existeixen, malgrat que hi ha qui la diu amb bona fe per desconeixement. Masclisme i feminisme no són equivalents, són conceptes absolutament oposats. Masclisme és l’actitud basada en l’atribució de superioritat a l’home sobre la dona. Mentre que feminisme, com diu Angela Davis, és la idea radical que les dones som persones. Fa uns mesos que les dones estem alçant la nostra veu més que mai per recordar precisament això, que som persones.

 • Sector afectat pel Pla de Llevant
  Butlletí Municipal

  62 blocs de 3 a 10 plantes

  Això és el Pla de Llevant. La construcció d’un barri sencer des del no-res, sense respectar la topografia del terreny, sense continuïtat amb els habitatges de la Torre Roja o Campreciós. 62 blocs de 3 a 10 plantes que canviaran per sempre la fesomia de Viladecans. Nous carrers que trinxaran el sector d’Oliveretes. Un vial de doble sentit i dos carrils per banda que encaixonarà el cementiri municipal i l’ermita de Sales. El Pla de Llevant és això i més. Des d’ERC ho hem intentat tot per reconduir-lo, però el PSC ha imposat la seva majoria.

 • Palau de la Generalitat
  Repensem Viladecans

  Prou victimisme

  Durant massa dècades el Baix Llobregat va ser una de les comarques menys mimades en els pressupostos de Plaça Sant Jaume. La vella dicotomia de contrapoders amb CiU a la Generalitat i el PSC a la Diputació i als ajuntaments metropolitans va generar unes sinèrgies perverses i un clientelisme que avui sortosament forma part de la història. Bé, de clientelisme i interessos en continuaran havent, almenys fins que siguem capaços de teixir un nou model de societat i d’Administració pública sobre uns fonaments republicans i de bon govern.

 • Els Jardins de Magdalena Modolell, pendents de reforma
  Butlletí Municipal

  Ciutat aturada

  Comencem nou any, i ho volem fer assenyalant que la nostra ciutat està aturada. N’hi ha que ho veuen diferent, que la remodelació del Polígon Centre, el despertar del Pla de Llevant o la reordenació de la factoria Roca demostren el contrari. Però per a nosaltres això significa continuar apostant per la totxana, viure de renda i confiar a la iniciativa empresarial el lideratge de la ciutat. Alhora molts projectes estratègics que han estat reclamats durant anys per la ciutadania continuen pendents, com són les remodelacions dels Jardins de Magdalena Modolell i la Rambla Modolell sobre les que s’han fet processos participatius, però al pressupost del 2018 no hi consta ni un euro al respecte.

 • ERC proposa convertir tota la Rambla en una zona de vianants
  Punt de Trobada

  Despertem Viladecans

  Comencem un 2018 carregats d’interrogants, però a Viladecans hi ha una cosa certa, la nostra ciutat està aturada. N’hi ha que ho veuen diferent, que la remodelació del Polígon Centre, el despertar del Pla de Llevant o la reordenació de la factoria Roca demostren el contrari. Però per a nosaltres això significa continuar apostant per la totxana, viure de renta i confiar a la iniciativa empresarial el lideratge de la ciutat. Alhora molts projectes estratègics que han estat reclamats durant anys per la ciutadania continuen pendents, com són les remodelacions dels Jardins de Magdalena Modolell i la Rambla Modolell sobre les que s’han fet processos participatius, però al pressupost del 2018 no hi consta ni un euro al respecte.

 • Cartells de campanya d'ERC pel 21D
  Punt de Trobada

  O arrasem a les urnes, o ens arrasen com a poble

  El 21 de desembre tenim una cita ineludible a les urnes. Una convocatòria il·legítima i il·legal. Però als demòcrates les urnes no ens fan por i hi anem a guanyar i demostrar que on ells proposen límits i prohibicions, nosaltres proposem llibertat i drets. Ens diuen que només ens hem preocupat d’una cosa, “el procés”. I no paren de repetir-ho, com un mantra. Perquè saben que no és cert, perquè saben que des de les responsabilitats de Govern que hem ocupat com a Esquerra Republicana hem creat un nou dret, la Renda Garantida de Ciutadania; hem revertit l’estat de les finances de la Generalitat acabant amb les retallades i aconseguint indicadors econòmics de rècords positius, com la inversió estrangera; o hem iniciat la tan necessària ampliació de l’Hospital de Viladecans.

 • Butlletí Municipal

  Per un 2018 de llibertat

  Hem de presentar aquest article el 22 de novembre, i serà el darrer que escrivim enguany. Un 2017 convuls que ha acabat amb més de mig Govern de la Generalitat a presó només per les seves idees. Davant d’aquest escenari es fa complicat encabir en tant poques línies quelcom que resumeixi per què és injust tot el que ha passat i per què cal votar el 21 de desembre contra un estat amb fonaments franquistes, on finalment han caigut totes les caretes, i al qual només podrem tombar si seguim amb la marxa empresa el 27 d’octubre.

 • Repensem Viladecans

  A por ellos

  Aquests dies es fa difícil escriure sobre tot el que està passant. Moltes emocions, moltes injustícies i molts silencis. Més encara quan ho has de fer per una publicació en paper, que trigarà dies en sortir al carrer i corres el risc que quan sigui llegida la informació ja estigui caducada. Però hi ha coses que mai caducaran, i que mai oblidarem. Escric aquestes paraules el 6 de novembre. I m’agradaria poder fer-ho sobre Viladecans. Sobre els propers macroprojectes urbanístics als quals haurem de fer front: el Pla de Llevant o el projecte dels terrenys industrials de la Roca.

 • L'alcalde Ruiz a la manifestació de Societat Civil Catalana el 29 d'octubre
  Butlletí Municipal

  Perplexitat

  En el passat Ple vam presentar una moció de condemna a la violència policial, la detenció dels Jordis i l’aplicació del 155. Des d’ERC gairebé mai presentem res que no tingui una incidència directa amb Viladecans perquè considerem que és en altres espais on cal abordar segons quines realitats. A nosaltres ens han escollit per millorar la ciutat. Ara bé, quan s’estan vulnerant els drets fonamentals més bàsics entenem que, com a mínim, l’Ajuntament s’ha de posicionar i condemnar-ho.

 • La plaça de la Vila plena de gom a gom durant l'aturada general del 3 d'octubre
  Punt de Trobada

  Violència vs dignitat

  És diumenge 8 d’octubre al vespre. Vull escriure quelcom sobre l’excepcional jornada de fa tot just una setmana, l’1 d’octubre. Ha estat una setmana de contrastos. Violència versus dignitat. Les informacions que es veuen a les xarxes socials sobre la manifestació d’avui posen els pèls de punta: banderes i salutacions feixistes, un periodista apallissat perquè creuen que és de TV3, crits que demanen presó per al President de la Generalitat, cartells que diuen que les paperetes han fet més mal que ETA, insults.

 • Butlletí Municipal

  Drets fonamentals

  Escric aquestes línies quan encara tot ha de passar. Quan llegiu aquest article estarà desfasat, perquè ja sabreu què va passar el dia 1 d’octubre. Jo, a 26 de setembre, encara no ho sé. Però el que sí sé, el que sabem tots, excepte aquells que tant els fa el preu que costi mantenir la unitat d’Espanya, és que durant els darrers dies s’han vulnerat drets fonamentals. Hi ha qui s’escuda en el debat que va tenir lloc al Parlament els dies 6 i 7 de setembre i ho justifica tot. Quan si la majoria parlamentària legitimada va haver de forçar les costures de les eines de què disposem va ser perquè l’oposició, la que tant va cridar i fer filibusterisme, va impedir fer-ho com a tots ens hagués agradat.

 • Insubmísament legitimats

  Ha començat la campanya del referèndum. Miro el whatsapp i veig que un company ens ha enviat una captura on s’explica que C’s de Viladecans ha demanat a l’Ajuntament que retiri de la via pública tota la propaganda referent al “referèndum il·legal”. Expressió que és un oxímoron en sí mateixa. I em pregunto... com hem arribat aquí? Quina mena de democràcia tenim on volen prohibir un referèndum? Però clar, que es pot esperar d’aquells que van ser creats per eliminar el català de les escoles.

 • Concentració de condemna a la Plaça de la Vila
  Butlletí Municipal

  No tinc por

  El passat 17 d’agost el món occidental va tornar a aturar-se. Aquest cop, ens havia tocat a nosaltres. Una furgoneta havia arrabassat la vida de tretze persones al carrer més alegre de la nostra capital. Barcelona passava a estar en el mapa més horrorós d’Europa. Però el malson no havia acabat. Cambrils, de matinada, era víctima d’un nou atac. Aquest cop, la intervenció dels Mossos d’Esquadra va impedir que el drama fos major. Des d’aleshores, hem vist el millor i el pitjor de la societat on vivim.

 • Cartell de la 28a edició del Festival
  Butlletí Municipal

  Cultura Al Carrer

  Al nostre municipi donem el tret de sortida a l’estiu amb un festival que s’ha convertit en una icona de la ciutat: Al Carrer. Enguany hem celebrat la seva 28a edició. Els nostres carrers s’han omplert de dansa, clowns, equilibristes, música... en definitiva, de cultura. El primer cap de setmana de juliol Viladecans esclata de vida i és un autèntic orgull viure en aquest indret del Baix Llobregat. Cal felicitar als seus responsables, ja que no totes les vint-i-vuit edicions han estat a la mateixa alçada, i ells han sabut revitalitzar-lo, oferir un programa com el d’enguany amb espectacles de gran qualitat, per a tots els públics i gustos.

 • Plànol de l'última modificació del Pla de Llevant el 2015

  Salvem Oliveretes

  Fa molt temps que un lema es va gravar en la meva concepció de model de ciutat: “Salvem Oliveretes”. Vaig començar el meu camí en la política activa quan els regidors d’ERC que em van precedir batallaven contra un projecte urbanístic que liquidava l’espai verd del sector d’Oliveretes amb un nou barri de més de 2.000 habitatges. Anys i modificacions després, el projecte vigent és l’aprovat pel PSC a finals de l’anterior mandat municipal. Ara concentra els immobles a tocar de la carretera de Barcelona, però la xifra d’habitatges augmenta fins a gairebé 3.